Stabiliteten har indfundet sig på brugtbilmarkedet

For tredje uge i træk balancerer antallet af annoncerede brugte biler lige under 60.000 styk. Samtidig er antallet af prisnedsættelser faldet for hver uge.

Der er igen faldet ro omkring priserne på brugtbilmarkedet, hvor antallet af biler til salg har stabiliseret sig og antallet af prisrettelser er faldet støt de seneste tre uger. 

- Det er derfor en lettelse, at markedet for en stund har stabiliseret sig og det er virkelig et godt vindue for bilkøberne til at få handlet den bil de måske har gået og afventet lidt på. Det er svært, at se ret langt ud i fremtiden, men med afgiftsstigninger til årsskiftet og forhøjede produktionsomkostninger i 2023, så bliver det formentligt ikke billigere end lige nu at handle bil, udtaler salgsdirektør René Sand-Jensen.

(scroll og læs videre)

09.12 2022
Rene Sand Jensen leasingrådgiver
Stabilt brugtbilmarked slutter året af

Julefreden har sænket sig over det danske brugtbilmarked, hvor udbuddet for tredje uge i træk er stabilt, og antallet af prisnedsættelser for hver uge er blevet mindre i såvel antal som nominelt.

Det gennemsnitlige antal liggedage hos landets forhandlere er ligeledes stabilt på 45 dage for de 50 mest solgte modeller. 

- Det er ingen hemmelighed, at der er enormt meget uro i samfundet. Energipriserne rykker hele tiden på sig, der er regeringsforhandlinger, hvor udfaldet ikke nødvendigvis er soleklart - og så er der krig i Europa, inflation og meget andet. Uroen har den senere tid også ramt bilbranchen meget hårdt med mange og store prisnedsættelser til følge. Til årsskiftet stiger afgifterne på el- og hybridbilerne og generelt forventes bilfabrikkerne, at hæve priserne i 2023 som følge af forhøjede produktionsomkostninger, fortæller salgsdirektør René Sand-Jensen.

- Det er derfor en lettelse, at markedet for en stund har stabiliseret sig og det er virkelig et godt vindue for bilkøberne til at få handlet den bil de måske har gået og afventet lidt. Det er svært at se ret langt ud i fremtiden, men med afgiftsstigninger til årsskiftet og forhøjede produktionsomkostninger i 2023, så bliver det formentligt ikke billigere end lige nu at handle bil, afslutter René Sand-Jensen.   

Læs om afgiftsstigningerne

Kilde: Bilbasen/Schibsted

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsmail med alle 
nyankomne biler hver fredag.

bb