Splitleasing

Alt om splitleasing.

I takt med at leasingmarkedet vinder stadig større udbredelse stiger også efterspørgslen på varianten splitleasing - også kaldet deleleasing. Det gør den, da det er den optimale leasingtype til især store, dyre firmabiler, som man også ønsker at køre i privat i et vist omfang - uden at blive dyrt beskattet.

I det følgende besvarer vi de gængse spørgsmål, som vores kunder plejer at stille os om splitleasing – men kontakt os endelig, hvis du ønsker at få vendt netop din situation.

Rene Sand Jensen leasingrådgiver

Hvad er splitleasing?

Splitleasing er en løsning, hvor bilen deles ud på to leasingkontrakter. En til privatpersonen og en til firmaet. Ydelserne fordeles mellem de to parter efter forholdet mellem de private kørte km. og de erhvervsmæssige kørte km.

Udgør privatkørslen fx kun 25 pct. af månedens kørsel, så betaler privatkunden kun 25 pct. af den samlede ydelse. De resterende 75 pct. svarer arbejdsgiveren for.

Det medfører endvidere, at ordningen, splitleasing, ikke udløser beskatning af den private kørsel, da det ikke er arbejdsgiveren der stiller bilen til rådighed for dig, men dig selv privat, der har tegnet en leasingkontrakt på bilen.

En splitleasing kontrakt omfatter en udbetaling, løbende ydelser (erhverv/privat) samt en restværdi, som bilen indfries til ved kontraktens udløb.

Søg leasingbil




Sandjensen 7656 Edit Web

Hvorfor vælge splitleasing?

Ved splitleasing får du adgang til en eksklusiv bil med en masse udstyr, til en femtedel af prisen i forhold til selv at eje den og du slipper for at betale firmabilskat.

For din arbejdsgiver er det også en fordel, idet du betaler din private andel af udgifterne.

BEMÆRK: Hvis du kører mere end ca. 50 pct. privat, er det billigere at eje bilen selv eller på anden vis flexlease.

Book et møde med en af vores leasingrådgivere på 78771751 eller send en mail til info@sandjensen.dk hvis du ønsker at vide mere om splitleasing i forhold til dit kørselsbehov.

Søg leasingbil

 

Sandjensen 7830 Edit Web

Undgår man beskatning af fri bil?

Ja! Ligningsrådet fastslog i 2001, at hvis arbejdsgiver og -tager splitleaser en bil sammen, skal der ikke ske beskatning af fri bil. Forklaringen er, at arbejdsgiver ikke stiller en bil til rådighed for den ansatte, men leaser en bil sammen med den ansatte.

Book et møde med en af vores leasingrådgivere på 78771751 eller send en mail til info@sandjensen.dk hvis du ønsker at vide mere om splitleasing i forhold til dit kørselsbehov.

Rene Sand Jensen leasingrådgiver

Har du spørgsmål til splitleasing?

Sandjensen 7674 Edit Web

Hvem betaler hvad ved splitleasing?

Udgifter til finansiering, brændstof, vedligehold, service, ejerafgifter og forsikring, fordeles i forhold til de faktisk kørte kilometre - fx. 80/20 pct. fordelt på erhverv/privat. Biler på splitleasing skal føre (elektronisk) kørebog, hvor du ved kørselsstart skal vælge mellem privat- eller erhvervskørsel.

Ved splitleasing kan brændstofkort tilvælges og administreres af leasingselskabet, der fakturerer udgifterne med den reelle fordeling mellem erhvervsmæssig og privat kørsel.

Sandjensen 7683 Edit Web

Hvad sker der hvis bilen går i stykker?

Så skal du selv afholde omkostningerne til en eventuel reparation på samme måde, som hvis du havde ejet bilen. Men da den er splitleaset, skal du kun betale din andel af beløbet svarende til 20 pct. i ovenstående eksempler.

Flexleasing rådgiver

Er det muligt at splitlease i 2 eller 3 år?

Ja, det kan du, men de fleste splitleasing kontrakter er ofte på 12-24 måneder. Det er også muligt at forlænge aftalen, blot arbejdsgangen er på plads mindst 14 dage før kontrakten udløber.

Book et møde med en af vores leasingrådgivere på 78771751 eller send en mail til info@sandjensen.dk hvis du ønsker at vide mere om splitleasing i forhold til dit kørselsbehov.

SUV sandjensen

Hvad sker der ved splitleasing kontraktens udløb?

Arbejdsgiver har pligt til at anvise en tredjepart som køber af bilen efter kontraktperiodens udløb, til den fastsatte restværdi. I praksis kan arbejdsgiveren sælge eller bytte den til en anden bil hos os, og som forhandler afregner vi restværdien med leasingselskabet. 

Sandjensen 7670 Edit 2 Web

Kan jeg indbetale rest-afgiften ved kontraktens udløb og dermed blive ejer?

Ja og nej. Er leasingkontrakten indgået før L4 er det muligt, at indbetale rest-afgiften og dermed blive ejer af bilen. Er kontrakten indgået efter L4 kan man ikke.

Uanset hvad vil det i de fleste tilfælde ikke kunne betale sig. En genberegning af bilens afgift vil oftest give et lavere resultat end den rest-afgift, der ville skulle betales på baggrund af den oprindelige beregning. Dette skyldes at bilens markedsværdi, som afgiften beregnes udfra, i de fleste tilfælde falder hurtigere end den indbetalte afgift på en leasingkontrakt. 

Dele-leasing

Artikel: Undgå firmabilsbeskatning

Splitleasing – også kaldet deleleasing – er et attraktivt alternativ til gængse flexleasing produkter. Brugerens kørselsmønster og god rådgivning er nøglen til store besparelser og muligheden for at sætte sig bag rattet af en bil, der ellers ville være uden for rækkevidde.

Læs vores artikel

Brochure om splitleasing

Er du nysgerrig på mere viden om splitleasing og ønsker du at se konkrete regneeksempler - så kig i vores splitleasing online brochure.

Læs mere

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsmail med alle 
nyankomne biler hver fredag.

bb