Her er 2020's mest solgte bil

Året nærmer sig sin afslutning og igen har vi nærstuderet slutsedlerne for at finde de 10 biler vi har solgt flest af i 2020. I år kaster vi også et blik på de populæreste elbiler og plug-in hybrider.

Vores mest solgte bilmodel sidste år (2019) blev Mercedes C-klassen. Spørgsmålet er om en Corona-krise og langstrakte politiske forhandlinger om bilafgifterne, herunder ikke mindst de fremtidige afgifter på el- og hybridbilmarkedet, har påvirket efterspørgslen og skubbet salget i en ny retning.

Svaret findes nedenfor, men vi kan allerede nu løfte sløret for, at listen både bærer på gengangere, men også et gennembrud for elbilerne. Derfor bringer vi i år også selvstændige top-5 lister over de populæreste el- og plug-in hybrider.  

Og med den indledning (trommehvirvel) løfter vi hermed sløret for årets mest solgte bil 2020.

18.12 2020
René Sand-Jensen
Årets mest solgte bil 2020.

Og vinderen er: Mercedes C-klassen.

Intet har ændret sig i top-3 over de mest solgte bilmodeller siden sidste år. Igen i år løber Mercedes C-klassen med titlen efterfulgt af BMW 5-serien og dernæst Mercedes E-klassen. Salget af Mercedes C-klassen blev i år ikke mindst hjulpet på vej af den populære plug-in hybrid C350e.

På de efterfølgende placeringer sætter SUV-modellerne sig tungt på listen med modellerne Mercedes GLC, Mercedes GLE, BMW X5, Porsche Macan, samt de eldrevne modeller Jaguar I-Pace og Audi e-tron, som er nye på top-10 listen i forhold til sidste år. I det hele taget bærer salget meget høj præg af SUV'ernes store popularitet.

På en placering som nummer 6 er det værd at bemærke BMW 2-serien, som i Active Tourer og plug-in hybrid versionen, har været en meget populær bil blandt kunderne i 2020. 

Den samlede top-10 liste over salget tager sig ud som følger:  

 1. Mercedes C-klassen
 2. BMW 5-serie 
 3. Mercedes E-klassen 
 4. Mercedes GLC-klassen 
 5. Mercedes GLE-klassen 
 6. BMW 2-serie (Active Tourer)
 7. BMW X5-serie 
 8. Porsche Macan 
 9. Jaguar I-Pace
 10. Audi e-tron
Læs alt om Mercedes C-klassen
Årets mest solgte elbiler 2020

2020 blev året hvor elbilerne for alvor fik sit gennembrud i Danmark. Hjulpet på vej af politikernes forhandlinger af bilafgifterne, og heraf mulige prisstigninger for el- og hybridbilerne i det dyreste segment, tog rekord mange danskere springet og skiftede til en elbil eller plug-in hybrid. 

Det afspejlede sig naturligvis også i vores salgstal. Særligt i 4. kvartal af 2020, hvor cirka hver tredje solgte bil enten var en elbil eller plug-in hybrid. Top-5 listen over de mest solgte elbiler tog sig i 2020 således ud: 

 1. Jaguar I-Pace
 2. Audi e-tron
 3. Mercedes EQC400
 4. BMW i3
 5. Porsche Taycan
Se alle elbiler
Hybridbiler sandjensen
Årets mest solgte plug-in hybridbil 2020

Årets mest solgte plug-in hybrid blev BMW 225xe 1,5 Active Tourer.

Top-5 listen over de populæreste og mest solgte plug-in hybridbiler i 2020 tager sig således ud.

 1. BMW 225xe 
 2. Mercedes C350e 
 3. Mercedes GLC350e
 4. BMW 530e
 5. BMW i3 Rex
Se alle plug-in hybrider
Hold dig opdateret

Modtag nyhedsmail med alle 
nyankomne biler hver fredag.

bb