Sådan rammes bilmærkerne af krigen i Ukraine

Krigen i Ukraine har ført til yderligere mangel på reservedele. Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes og Porsche er blandt de mærker, der har måtte skrue ned for produktionen.

Krigen i Ukraine koster tusindvis af uskyldige menneskeliv og har sendt over en million på flugt. Samtidig påvirker den økonomien i mange sektorer over det meste af verden - også bilbranchen. Forsyningskrisen, som har svækket bilindustrien under hele pandamien, forstærkes nu yderligere. Således melder flere bilproducenter om mangel på eksempelvis chips, hvilket får dem til at lukke fabrikker eller skrue ned for produktionen.

Få overblikket her.

18.03 2022
Sandjensen AudiQ5

Audi
Skærer ned i produktionen på flere fabrikker pga. mangel på reservedele affødt af krigen i Ukraine.

BMW
Har stoppet produktionen af både BMW og Mini på flere fabrikker rundt om i Europa, fordi der er mangel på reservedele. De stopper også deres lokal produktion i Rusland og eksport til det russiske marked.

Jaguar/Land Rover
Sætter levering af biler til Rusland på pause, da sanktionerne gør det mere besværligt at sælge biler.

Mercedes Benz
Daimler Truck-afdelingen har midlertidigt stoppet deres aktiviteter i Rusland. Mercedes har annonceret, at de nedskalerer produktionen på fabrikker i Tyskland som følge af reservedelsmangel.

Volkswagen
Har haft lukket to tyske fabrikker, der producerer elbiler for VW, Audi og Cupra. Volkswagen har også stoppet eksport til Rusland og har varslet lukning af deres fabrik i Wolfsburg i uge 10.

Aston Martin
Har sat salg af biler til Rusland på pause.

Volvo
Har stoppet billeveringer til Rusland.

Skoda
Vil reducere bilproduktionen på grund af reservedelsmangel. Det betyder færre leverancer af elbilen Enyaq SUV. Skoda får mange leverancer fra producenter i det vestlige Ukraine.

Porsche
Har stoppet produktionen på deres fabrik i Leipzig, men fortsætter på fabrikken i Zuffenhausen.

Kilde: AutoBranchen Danmark

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsmail med alle 
nyankomne biler hver fredag.

bb