Refusion af el til elbil

Det er muligt at få refunderet penge for den strøm der bruges til at oplade din elbil. Læs om ordningen her og hvordan du søger.

11.04 2024
Sandjensen 3781 Web

Som et led i den grønne omstilling skal flere af os køre elbil. For at gøre det mere attraktivt at vælge elbilen til er der indført en ordning om refusion af el til elbil. Det er med andre ord muligt at få refunderet penge for den strøm, som du bruger til at oplade din elbil. Læs mere om ordningen her, og se, om du er berettiget til refusion.

Hvad er refusion af elafgift til elbil?

Flere danskere skal gerne investere i en elbil frem for at vælge en diesel- eller benzinbil, når det næste køretøj skal erhverves. Der er derfor lavet en ordning, der giver mange bilister mulighed for at få tilbagebetalt en del af det beløb, som de betaler for strøm til opladning af elbilen. 

 

Refusionssatsen ligger i 2024 på 95 øre pr. kWh. Det betyder, at du, hver gang du bruger 1 kWh i strøm, kan få 95 øre refunderet af den elafgift, som du betaler. Det lyder måske ikke umiddelbart af så meget, men på årlig basis kan det faktisk blive til en solid besparelse og dermed en pose penge, som du kan bruge på noget, der er sjovere end strøm. 

Sandjensen 6029 Web
Hvor meget betaler man i elafgift?

Priserne på el har i de seneste år været skyhøje, og det har fået mange danskere til at lede efter måder at spare penge på elregningen. Hvor den rå elpris fastsættes på den nordiske elbørs Nord Pool, ligger selve elafgiften til staten dog fast fra år til år og er ikke til at ændre på. I 2024 ligger elafgiften på 76,1 øre/kWh ex. moms. Der er varslet gradvis nedsættelse af elafgiften frem mod 2030, og i kombination med den mulige refusion af el til elbil er der altså gode penge at spare på elregningen fremadrettet for dig, der kører elbil. 

Hvordan får man refusion af el til elbil?

For at modtage refusion af elafgift til elbil skal du have en privat ladestander, som du har lejet gennem en ladeoperatør. Du skal søge om refusionen gennem dit elselskab, og det er også elselskabet, der kan svare på dine spørgsmål om ordningen og klare det administrative arbejde omkring tilbagebetalingen. Er du blevet godkendt til at få refusion af din elafgift, er det ladeoperatøren, der står for aflæsning af strømforbruget på din ladestander.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsmail med alle 
nyankomne biler hver fredag.

bb