Nyhederne fra IAA 2023 i München

IAA Mobility er en international messe, der fokuserer på fremtiden for mobilitet. Begivenheden samler industrieksperter, teknologivirksomheder, bilproducenter, startups og interessenter inden for mobilitetssektoren for at præsentere og diskutere de nyeste innovationer og trends inden for transport og mobilitet.

På årets messe i München vises de nyeste teknologier inden for bilindustrien, herunder elektriske og autonome køretøjer, bæredygtige transportløsninger og intelligent transportinfrastruktur. Derudover byder IAA Mobility 2023 på konferencer og paneldebatter, hvor den seneste viden udviklinger deles inden for mobilitetssektoren.

08.09 2023
BMW Vision Neue Klasse IAA München 2023
Ny æra: BMW Vision Neue Klasse

På hjemmebanen i München lancerer BMW deres konceptbil, Vision Neue Klasse, som er forløberen for kommende BMW modeller, der vil blive lanceret i årene 2025-2027.

Den udstillede BMW Vision Neue Klasse forventes, at være en futuristisk forløber for en kommende elektrisk BMW 3-serie. Formentligt med navnet i3, som i 2022 blev ledigt efter den forrige i3-minibil udgik af produktionen. Kort efter vil den nuværende X3 blive erstattet med den nye teknologi, som BMW i øvrigt forventer kommer til at udgøre halvdelen af mærkets globale salg inden 2030.

Blandt mange nyudviklede features kommer der i de kommende generationer af BMW et head-up display, som vil dække hele bredden af forruden. Rækkevidden ventes endvidere at stige med 30% i forhold til det nuværende niveau.

BMW i5 eDrive40

Den 8. generation af BMW 5-serien kommer på markedet i oktober 2023. BMW i5 er naturligvis elektrisk, men faktisk fås den nye model også som plug-in hybrid med benzinmotor, samt som ren diesel.

BMW i5 er vokset på alle leder i forhold til forgængeren, men alligevel fortsat mindre end rivalen - Mercedes EQE.

Til en start lanceres BMW i5 med et batteri på 81 kWh, hvilket i indstigningsmodellen eDrive40 giver en rækkevidde på op til 582 km. (WLTP).

En anden nyhed – Plug&Charge – introduceres samtidig første gang i den nye BMW i5. Funktionen identificere sig selv på offentlige ladestationer og overflødiggøre dermed brugen af ladekort og diverse apps.

Kilde: Billeder fra Carscoops.

Audi Q6 e-tron Studie

Med to års forsinkelse kan Audi endelig vise deres Q6 e-tron frem i det tætteste man kommer på den endelige version. Og med den lover Audi også en snarlig færdig udgave af A6 e-tron i både Sportback (5-drøs) og Avant (stationcar). Audi A6 e-tron forventes på markedet i 2024.

Audi Q6 e-tron er bygget på helt ny teknologi og digital arkitektur, som altså har drillet ingeniørerne i Ingolstadt så meget, at premieren er blevet forsinket med mere en to år.

Rækkevidden på Audi Q6 e-tron bliver i niveauet omkring 600 km.

En af nyopfindelserne fra Audi, som får premiere i Q6 e-tron, bliver et intelligent og avanceret lysdesign, som kan kommunikere med andre trafikanter ved at vise fx. advarselssignaler til øvrige trafikanter. Derudover byder Audi Q6 på 8 forskellige valgfri lyssignaturer.

Se walk around videoen. 

Kilde: Video fra Motor.tv

Mercedes CLA Concept

Mercedes-Benz har udviklet en helt ny platform til mærkets kompakte modelprogram - CLA, EQA og EQB. 

Platformen er baseret på baghjulstræk i modsætning til de nuværende forhjulstrukne modeller (foruden de firehjulstrukne) og i de nye energieffektive og højtydende batteripakker på 65-70 kWh, lover Mercedes over 750 km. rækkevidde, samt mulighed for at tanke 400 km. på bare 15 minutter. 

Ligesom BMW Neue Klasse har head-up display i hele bilens bredde, præsentere Mercedes en skærm på tværs af hele instrumentpanelet - kaldet superscreen.

Kilde: Video fra The Wheel Network

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsmail med alle 
nyankomne biler hver fredag.

bb