Plugin-hybridbilerne er grønnere end deres rygte

I et fælles debatindlæg tager bilorganisationerne Bilbranchen DI, De Danske Bilimportører og FDM plugin-hybridbilerne i forsvar.

Undersøgelser peger på, at bilerne oplades oftere end de får kritik for og sandsynligheden for at ejeren vælger en ren elbil næste gang er dobbelt så stor.

25.01 2022
Plugin hybrid
Forsvar af plugin-hybriderne

Den senere tids politiske uro omkring afgiftsrabatten på plugin-hybriderne får nu tre brancheaktører - henholdsvis Thomas Møller Sørensen, Bilbranchen DI; Stina Glavind, FDM og Mads Rørvig, De Danske Bilimportører - til, i et fælles debatindlæg, at tage plugin-hybridbilerne i forsvar.

Undersøgelser påpeger nemlig, at danske plugin-hybrider gennemsnitligt oplades 16-17 gange om måneden og derfor kører langt oftere på strøm end tilfældet er det i andre EU-lande. Endvidere benytter danskerne i halvdelen af tilfældene den hybride overgangsteknologi som trædesten til rene elbiler.

Endelig påpeges det, at indfasningen af højere afgifter på hybridbilerne allerede i den nuværende aftale er igangsat. Således steg plugin-hybriderne i omegnen af kr. 10.000-30.000 ved årsskiftet, hvilket vil gentages de kommende år.

Debatindlægget er bragt i Information. 

Læs indlæg her
Hold dig opdateret

Modtag nyhedsmail med alle 
nyankomne biler hver fredag.

bb