Fossil-, el- eller hybridbil i 2021?

Danskerne fik for alvor øjnene op for el- og hybridbilerne i 2020 og med nye bilafgifter sættes der turbo på udviklingen. Men er de grønne biler nu danskernes foretrukne?

2021 er skudt ind og i bilbranchen er det måske største fokusområde den grønne omstilling - ikke mindst i kølvandet på de nye bilafgifter. Spørgsmålet er om der er ligevægt mellem branchens fokus og forbrugernes efterspørgsel? Det har vi prøvet at finde svaret på blandt vores følgere på LinkedIn.

15.01 2021
LinkedIn afstemning
Afstemning: Fossil, elbil eller hybrid i 2021?

På LinkedIn stillede vi kort inde i det nye år vores følgere nedenstående spørgsmål og lod afstemningen løbe en uge. 

Hvis du skulle skifte bil i 2021, hvilken drivlinje ville du da vælge?

  • Jeg ville vælge en fossilbil
  • Jeg ville vælge en elbil
  • Jeg ville vælge en hybridbil

Mere end 280 personer afgav deres svar, hvoraf 48% tilkendegav at de vil vælge en fossilbil. Det betyder samtidig, at mere end halvdelen af afstemningens deltagere erklærer sig parate til at sætte sig bag rattet af en helt eller delvist elektrificeret bil næste gang. Således melder 23% sig klar til en elbil, mens 29% vil vælge en hybrid næste gang de skal handle bil.

Resultatet af afstemningen er naturligvis ikke nationalt repræsentativt, men det giver alligevel et interessant fingerpeg omkring, hvor omstillingsparat markedet er og hvor hurtig en grøn omstilling kan ske.

Vi har forelagt afstemningen for markedsanalytiker Jan Lang fra Ebay/Bilbasen, som knytter følgende kommentar til resultatet: 

"I november sidste år lavede vi en undersøgelse med over 1.000 respondenter, der beskrev danskernes forhold til elbiler og plug-in hybrider, og den viste, at over 70% procent forventede at købe en elektrificeret bil indenfor en femårig periode. Kort sagt, at danske bilkøbere er parate til den grønne omstilling, og det bekræfter den undersøgelse som Sand Jensen Automobiler har lavet. Det er især hensynet til miljøet, der driver danskernes ønske om at køre helt eller delvist på el", udtaler Jan Lang.

Se afstemning      

Hvordan går salget af el- og hybridbiler?

En ting er intentionen om at køre el- eller hybridbil. En anden er at føre den ud i livet. Så hvordan går salget af de grønne biler?

Når vi nærstuderer vores slutsedler kan vi se, at der faktisk er handling bag ordene. I 4. kvartal af 2020 var cirka hver tredje solgte bil herfra bilhuset en el- eller hybridbil og der var flere elektriske modeller blandt de mest solgte modeller set over hele året. Blandt elbilerne var særligt Jaguar I-Pace, Audi e-tron og Mercedes EQC400 populære og blandt plug-in hybriderne solgte modeller som BMW 225xe, Mercedes C350e og Mercedes GLC350e særdeles godt.

Det hører dog med til historien, at de politiske forhandlinger i 4. kvartal af 2020 omkring ændrede bilafgifter og udsigten til potentielle prisstigninger på udvalgte modeller, kan have fremrykket beslutningsprocessen hos nogen. 

Se det aktuelle udvalg af elbiler og plug-in hybrider her:

Se alle hybridbiler Se alle elbiler

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsmail med alle 
nyankomne biler hver fredag.

bb