Forlig sikrer ro omkring afgifter

Regeringen og dens støttepartier har besluttet at hæve firmabilsbeskatningen for pluginhybridbiler, mens beskatningen for elbiler sænkes.

Den politiske aftale vil øge beskatningsgrundlaget for firmabilister, der kører i pluginhybridbiler med 30.000 kr. i 2023-2026. Til gengæld sænkes beskatningsgrundlaget for firmabilister med elbil med 15.000 kr.

Aftalen er et resultat af den månedlange debat om pluginhybridbilernes CO2-udledning. Undervejs har regeringens støttepartier og flere klimaeksperter krævet, at pluginhybridbiler skulle miste deres afgiftsrabat.

 

01.07 2022
Gitte Seeberg
En acceptabel løsning i situationen

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg udtaler:

”Efter mange års stop-and-go politik med bilafgifterne har vi endelig fået en langsigtet løsning, der sikrer ro om registreringsafgiften for kunderne og autobranchen i mange år frem. Flere partier truede imidlertid med at omlægge bilafgifterne for pluginhybridbilerne kun halvandet år efter den største afgiftsreform i årtier. Set i det lys, er jeg tilfreds med, at politikerne står ved deres ord om, at der skal være ro om registreringsafgiften frem til 2025, hvilket er det vigtigste for autobranchen. Men det er problematisk at aftalen skal genbesøges i 2023 og beklageligt, at de firmabilister der lader deres pluginhybrid op kommer til at betale mere i skat.”

Aftalen indeholder også flere positive initiativer som skattefritagelse af arbejdsgiverbetalt el til opladning af bilen på arbejdspladsen, en pulje til ladestandere i boligforeninger, finansiering af et videnscenter samt 1,5 mio. kr. til et forsøg med roadpricing for personbiler.

Aftalen skal vedtages i Folketinget efter sommerferien, før den bliver gældende.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsmail med alle 
nyankomne biler hver fredag.

bb