Elbil med anhængertræk – kan du få anhængertræk til din elbil?

Mangler du anhængetræk og vil gerne have en elbil? Her kan du læse om hvilke elbiler der har, og om du kan få eftermonteret.

05.03 2024
Sandjensen 5944 Web

Et anhængertræk er umuligt at undvære for dig, der gerne lejlighedsvis vil kunne køre med trailer, campingvogn eller blot en simpel cykelholder. Men kan du få en elbil med anhængertræk – og hvilken model skal du i så fald vælge? Det gør vi dig klogere på her.

Få fleksibilitet i hverdagen med anhængertræk til elbilen

Selvom elbiler er blevet utroligt populære og høster ros for deres mange fordele, er det ingen hemmelighed, at biltypen også kommer med en række ulemper. Én af dem er, at mange elbiler ikke kan trække helt lige så meget som en klassisk brændstofbil, og det derfor udelukker muligheden for anhængertræk. Heldigvis udvikler markedet sig løbende, og vi ser flere og flere elbiler, der godkendes til brug med anhænger. 

 

Hvilke elbiler har anhængertræk?

Flere producenter tilbyder elbil med anhængertræk. Her hos Sand Jensen har vi en bred vifte af elbiler til salg fra blandt andre Audi, BMW og Mercedes. Flere af bilerne er med anhængertræk eller mulighed for at få det. Også Volvo og Tesla tilbyder anhængertræk på flere af producentens biler. Vælg altid elbil med fabriksgodkendt anhængertræk, så du er sikker på kvaliteten af trækket.

Sandjensen 3248 Web
Populære elbiler med anhængertræk

Det svinger utroligt meget, hvor meget de enkelte elbiler på markedet kan trække, og nogle af de mindre elbiler kan slet ikke godkendes til anhængertræk. Her får du et par gode bud på elbiler med mulighed for anhængertræk. Angivet i parentes er, hvor mange kilo, de må trække.

  • Tesla Model Y (1600 kg)
  • Audi e-tron (1800 kg)
  • Volvo C40 og XC40 fra december 2021 eller senere (1800 kg)
  • Mercedes-Benz EQA 300 og 350 4MATIC (1800 kg)
  • Mercedes-Benz EQC (1800 kg)
  • BMW iX xDrive40 (2100 kg) 
  • Volvo EX90 (2200 kg)
  • Tesla Model X (2250 kg)
  • Kia EV9 SUV (2500 kg)
  • BMW iX xDrive50 (2500 kg)
Husk kørekort BE eller B+ for kørsel med større påhængskøretøjer

Det almindelige kørekort B er gyldigt ved kørsel med max 3500 kg i alt (elbil + anhænger tilsammen). Overstiger den samlede vægt på bilen og påhængskøretøjet 3500 kg, skal du have kørekort BE eller B+ for at måtte køre. 

 

Særligt for kørsel med elbil og campingvogn

Skal du på ferie og køre langt med campingvognen, er det værd at vide, at du skal lade bilen op langt hyppigere ved kørsel med campingvogn end ved almindelig kørsel uden påhængskøretøj. Det skyldes, at campingvognens vægt dræner batteriet, hvis ikke rækkevidden er helt i top. Står du og skal købe ny elbil med anhængertræk til campingvogn, er det derfor en god idé at vælge en bilmodel med en ekstra god rækkevidde på batteriet, hvis du vil undgå at bruge meget tid ved en ladestander.

Sandjensen 3781 Web (1)
Eftermontering af anhængertræk på elbil

Ved køb af ny elbil behøver du ikke nødvendigvis at vælge anhængertræk fra start. På mange modeller kan anhængertræk godt eftermonteres. Det er dog en høj ekstraudgift, som det i mange tilfælde ville have været rarere at vælge til i forbindelse med køb af selve bilen. Vælger du at få eftermonteret et anhængertræk på elbilen, er det vigtigt, at du får gjort det et sted, der har styr på lovgivningen og bilens godkendelser, så du trygt kan køre med træk og ønskede påhængskøretøj.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsmail med alle 
nyankomne biler hver fredag.

bb