Analyse: 800.000 grønne biler i Danmark allerede i 2025

En ny analyse, foretaget af Bilbasen og Advice, peger på at den danske bilpark allerede ved udgangen af 2025 vil ramme 800.000 elbiler og plugin-hybrider.

Samtidig giver 52% af danskerne udtryk for, at deres næste bil skal være grøn mod 23% for blot et år siden. Det skriver Motormagasinet.

30.11 2021
Plugin hybrid
Attraktive priser er det afgørende

Vi nærmer os årets afslutning og brugtbilsmarkedet styrer igen imod rekord. Særligt el- og hybridbilerne er, med indførelsen af lempeligere afgiftssatser ved årsskiftet, blevet et kæmpe hit. Og nu konkluderer en spritny analyse altså, at salget af de grønne biler går så stærkt, at man med fremskrivninger kan forvente 800.000 grønne biler på de danske landeveje ved udgangen af 2025.

70% af de adspurgte i undersøgelsen anfører endvidere, at prisen er afgørende for erhvervelsen af deres lavemissionsbil.

Plugin-hybrider er grønnere end deres rygte

En anden undersøgelse, foretaget af bilimportøren Semler Gruppen, peger på at langt de fleste private ejere af plugin-hybrider lader deres biler 16-17 gange om måneden. Det skriver Børsen.

Dermed tyder det på, at kritikken af plugin-hybriderne ikke er fuldt berettiget. Ofte er teknologien blevet kritiseret for, at den ikke udnyttes af ejerne og at bilerne blot erhverves grundet fradraget i afgiftssatsen.

Også BMW Danmark har undersøgt ejernes udnyttelse af plugin-hybrid teknologien. Her konkludere man, at 60% lader bilen dagligt med en gennemsnitlig opladningstid på cirka 3 timer. Samtidig peger BMW’s undersøgelse på, at mere en halvdelen af turene imellem opladningerne er på mindre end 50 km.

Se hybrid-biler Se el-biler
Hold dig opdateret

Modtag nyhedsmail med alle 
nyankomne biler hver fredag.

bb