Elbil vs benzinbil

Kan du ikke beslutte dig for om du skal vælge en elbil eller benzinbil? Så læs med her og bliv klogere på hvad der er det bedste for dig

31.05 2023
Sand Jensen Silkeborg

Hvad er bedst, elbil eller benzinbil? I takt med elbilernes støt stigende popularitet er flere og flere af os begyndt at åbne op for tanken om at skifte den gode, gamle, pålidelige benzinbil ud med en moderne elbil. Men hvordan ved du, om det giver mening for dig, og hvilke overvejelser bør du basere din beslutning på?

 

Elbil vs benzinbil økonomi

Siden tidernes morgen har det været dyrt at være bilejer i Danmark. Afgiftsniveauet på danske biler er blandt de højeste i verden, og uanset om du overvejer at købe en stor eller lille bil, så slipper du ikke for en betragtelig registreringsafgift.

Økonomi ved køb af elbil vs benzinbil

Generelt set ligger købsprisen på en elbil på et noget højere niveau end en tilsvarende benzinbil, men for at fremme køb af elbiler er der indført særlige fradrag i prisen på registreringsafgiften og den afgiftspligtige værdi for nye elbiler. Du kan læse mere om disse fradrag på Skat.dk.

 

På trods af disse fradrag kan det for visse biltyper stadig godt give mening at vælge benzinbil frem for elbil. Mens markedet for elektriske sedaner og SUV’er tilbyder masser af modeller, så er markedet for f.eks. elektriske stationcars og hatchbacks mere begrænset, og her vil du ofte kunne spare en del ved at vælge en benzinbil. 

 

Driftsomkostninger

Generelt set vil du kunne spare på din bils driftsomkostninger ved at vælge elbil frem for benzinbil. Elbiler er mere simpelt konstrueret og har f.eks. hverken gearkasse, kobling eller tandrem, som fra tid til anden kræver vedligeholdelse og service, og derfor vil du relativt sjældent have behov for at køre din elbil forbi mekanikeren.

Sandjensen 3307 Web
Elbil vs benzinbil CO2

Benzinbiler udleder CO2, og det gør elbiler ikke - det ved de fleste. Til gengæld har elbilfabrikkerne generelt set et større CO2-aftryk end dem, der producerer benzinbiler, hovedsageligt pga. batteriproduktionen. Det skal dog på ingen måde tilbageholde dig fra at købe elbil.

 

Som tidligere nævnt har elbilerne en længere holdbarhed end først frygtet, og i den forbindelse skal din klimavenlige kørsel nok kompensere for den ekstra CO2-udledning under produktionen. Derudover er det jo også meget rart ikke at skulle betale CO2-tillæg for din kørsel, som det er pålagt alle nye benzin- og dieselbiler.

Hvornår kan elbil betale sig?

Spørgsmålet om, hvorvidt en elbil kan betale sig, handler snarere om, hvilken elbil der kan betale sig for dig. Mange nyere elbiler kører rigtig langt på en opladning - også langt nok for selv de travleste pendlere. Men i den forbindelse kan det være altafgørende, at din elbil er fuldt opladt hver morgen. Du kan med fordel forholde dig til følgende, før du køber elbil:

 

  • Hvilken type bil skal du bruge?
  • Hvordan er dit kørselsbehov?
  • Kan du oplade din elbil om natten - enten vha. egen ladeboks eller offentlig ladestander?
Sandjensen 3358 Web
Spørg os om alt

Hos Sand Jensen Automobiler har vi et stort udvalg af nyere brugte elbiler fra tyske kvalitetsmærker. Er du i tvivl om noget angående elbiler, så er du altid velkommen til at kontakte os på +45 86 82 72 00 eller info@sandjensen.dk.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsmail med alle 
nyankomne biler hver fredag.