Vintertilbehør

Bliv klar til skisæsonen 2019. Hvilke krav er der til din bil på en kør-selv skiferie?

Kravene til udstyret på din bil bliver løbende skærpet, da sikkerhed er en meget stor prioritet. Det vil vi her hos Sand Jensen Automobiler gerne hjælpe dig godt på vej med, og tilbyder derfor noget af det bedste tilbehør på markedet til stærke priser!

Lever din bil ikke op til kravene for det specifikke land du kører i, kan din skiferie hurtigt blive kortere og tage en uventet drejning.

Her er en kort lille opsummering af de vigtigste krav i to af de lande vi danskere besøger hyppigst i forbindelse med en skiferie.


Krav til udstyr på bilen i Østrig

I Østrig er det lovpligtig fra den 1. november til den 15. april at køre med vinterdæk, og der er også krav om, at dybden på dækkene minimum skal være 4 mm. Hvis dette ikke overholdes, kan bilen blive tilbageholdt i grænsekontrollen, indtil de rigtige dæk bliver monteret, ellers må man vende om. Snekæder er tilladt overalt i landet, og det anbefales at have disse i bilen til visse områder. I disse tilfælde er den anbefalede maksimumhastighed 50 km/t. 

Krav til udstyr på bilen i Frankrig

I Frankrig er det dog ikke lovpligtig med vinterdæk, men anbefales kraftigt, i vinterperioden. Her er kravet til dybden minimum 3,5 mm. Skiltning kan forskellige steder i landet påbyde - som derfor betyder det er lovmæssig - at snekæder monteres. Er snekæder monteret må køretøjet højest køre 50 km/t.

NB: Nedenstående er priseksempler til Mercedes.

Ekstravagant udstyr, til ekstravagante priser!

Foruden udstyret, som har lovmæssig relevans, skal skitøjet, skiene, mad m.m. selvfølgelig også fragtes sikkert og godt til destinationen. Og derfor tilbyder vi også diverse former for tagbokse, tagbøjler og andre former for udstyr, som gør skiferien mere overkommelig og sikker for dig.   

NB: I begge ovennævnte lande er det obligatorisk at have advarselstrekant og sikkerhedsveste med i bilen, i tilfælde af uheld. Det anbefales at have sikkerhedsveste med til alle passagerer, men det er kun påkrævet at der er en til føreren af bilen. I Østrig er det også obligatorisk at medbringe en nødhjælpskasse.

NB: Nedenstående er priseksempler.

Vi har en bred vifte af biler og noget for enhver smag
Hold dig opdateret med de seneste ankomne biler hver fredag.