22.09 2017

Frankfurt Motorshow 2017

Det skorter ikke på nyheder og fascinerende kig ind i fremtiden på verdens største biludstilling i Frankfurt - IAA 2017. Teknologi-kapløbet raser vildere end nogensinde og der er ingen tvivl om, at bilindustrien vil undergå en decideret revloution de kommende år.

Fremtiden er her: IAA 2017 i Frankfurt 

Det skorter ikke på nyheder og fascinerende kig ind i fremtiden på verdens største biludstilling i Frankfurt - IAA 2017. Teknologi-kapløbet raser vildere end nogensinde og der er ingen tvivl om, at bilindustrien vil undergå en decideret revolution i de kommende år. VW koncernen alene planlægger således, at investere mere end 520 mia. kroner på el-/ og selvkørende teknologi henover de kommende 10-12 år. 

Årets biludstilling afvikles under temaet "Future Now" og handler om alt det, der transformer bilindustrien i disse år i form af digitalisering og ikke mindst elektrisk samt selvkørende mobilitet. 

IAA 2017 løber til og med den 24. september. Se vores opsummeringsvideo af vores indtryk fra biludstillingen og se også galleriet i bunden af denne artikel. 

I det følgende hæfter vi os ved de mest spændende nyheder fra de førende tyske bilmærker: Audi, BMW, Mercedes og Porsche. 

Audi 

Fjerde generation af Audi A8 var blandt tilløbsstykkerne på Audi standen. Som den første serieproducerede bil i verden er den udviklet til 100% automatiseret kørsel op til 60 km/t. Eksempelvis kan køpiloten overtage kørslen i tæt trafik på motorveje og landeveje ved aktivering af AI-knappen på midterkonsollen. Dermed skal føreren ikke længere overvåge bilen permanent, men kan i stedet fjerne hænderne fra rattet og beskæftige sig med noget andet, som fx at se TV. 

Audi A8

Aicon er Audi's ultimative fremtidsvision i form af en selvkørende luksusmaskine anno 2025. Trivialiteter som pedaler, rat og sikkerhedsseler er erstattet af kunstig intelligens og et futuristisk komfortniveau, der sprænger alle rammer for vanetænkning. 

Audi Aicon

BMW

BMW havde verdenspremiere på BMW 6-serie Gran Turismo, som erstatter den nuværende 5-serie. Den nye model betyder samtidig, at 6-serien, som vi kender den, i fremtiden skifter navn til BMW 8-serie.

Den funktionelle og rummelige Gran Turismo har hidtil været en kæmpe sællert hos os, så det var naturligvis med store forventninger vi kunne tage den nye model i betragtning. Modellen var udstillet som hhv. M-Edition og Individual og lever på alle måder op til forventningerne. 

BMW 6-serie Gran Turismo

6. generation af BMW M5 er med firehjulstræk og intet mindre end 600 HK og 750 NM., hvilket rækker til en acc. fra 0-100 km/t. på bare 3,4 sek. Firehjulstrækket kan i øvrigt slås til og fra alt efter kørestil. På BMW-standen var ovenstående "M5 First Edition 1/400" udstillet foruden en standard model i Sepang Blau-metallic.

BMW M5

Også BMW X3 havde verdenspremiere. Se den i galleriet øverst. 

Mercedes

Mercedes E-klasse All Terrain løb med en stor del af vores opmærksomhed på Mercedes standen. Se videoen herunder: 

På den kæmpestore Mercedes stand var der også en imponerende afdeling kun til AMG.

Apropos AMG, så var deres særlige Project ONE konceptmodel måske den bil på hele IAA, som løb med størst opmærksomhed. Med teknologi hentet direkte fra Formel 1 leverer motoren på 1,6-liter og 4 el-motorer flere end 1.000 hestekræfter, hvilket er nok til at skyde raceren fra 0-200 km/t. på 6 sek. Bilen produceres i 275 eksemplarer som en hyldest i 50-året for AMG. 

Mercedes Project ONE

Porsche

Mega sællerten Cayenne har fået sig et diskret designløft af de ydrelinjer, hvilket bedst ses bagfra og er en direkte forlængelse af designet fra 911 og Panamera. Samtidig har Cayenne tabt sig nogle kg., mens teknologien og interiøret er strammet op. 

Porsche Cayenne Turbo 

Foruden den nye Cayenne var der også Panamera Sport Tursimo på programmet og den til dato hurtigste 911 nogensinde produceret: 911 GT2 RS med 700 hestekræfter og en topfart på 340 km/t. Modellen produceres kun i 1.000 eksemplarer - og er udsolgt fra fabrikken.

Øvrige 

I den mere eksotiske afdeling havde Ferrari deres California afløser på podiet. Portofino hedder den nye model og foruden et fortryllende design følger der 600 hestekræfter med, hvilket rækker til en topfart på 320 km/t. 

Ferrari Portofino

Indsæt galleri
No macro content available for WYSIWYG editing

 

Vi er altid klar til at hjælpe dig. Ring til os på 78 77 17 51

Vi har en bred vifte af biler og noget for enhver smag