BREAKING: Største prisfald i 4 år

Bilmarkedet er de seneste 4-5 uger vendt 180 grader og ifølge Danmarks største bilmarked - Bilbasen.dk - oplever vi lige nu de største prisfald i 4 år.

Salgsdirektør hos Sand Jensen Automobiler udtaler:

- Vi har den senere tid intenst fulgt udviklingen i markedet – ja, bogstavelig talt dag til dag - og har over de seneste uger løbende rettet priserne kraftigt til, fortæller salgsdirektør René Sand-Jensen.

Den udløsende årsag til de store prisfald skal ses i volumen på brugtbil-markedet, som er steget konstant siden midten af juni i år og som for første gang siden marts 2021 nåede over 59.000 biler til salg. Samtidig spiller den generelle makroøkonomi ind i billedet.

- Den kraftige inflation har taget dampen af markedet og blandt andet forårsaget, at udbuddet nu igen er større end efterspørgslen. Og det har så den naturlige følgevirkning, at markedet bliver købers, siger René Sand-Jensen.

(scroll og læs videre)

11.11 2022
René Sand-Jensen 25 års jubilæumsreception
Stigning i søgninger på elbiler

Øvrig data fra Bilbasen.dk fortæller, at søgninger på elbiler, efter et kortvarigt dyk, igen er stigende og nu udgør mere end 12% af det samlede antal søgninger.

En forklaring herpå kan være den senere tids faldende elpriser, men også de solide prisnedsættelser. Ifølge Bilbasen.dk har markedet de seneste tre uger oplevet nominelle prisnedsættelser på godt kr. 24.000 i gennemsnit pr. elbil.

- Vi kommer fra en markedssituation, hvor det har været vanskeligt at source biler. Det har i mange tilfælde presset priserne på nyere brugte elbiler op i nærheden af nyprisen – og nogen gange endda langt over – af den simple årsag, at leveringstiden fra bilfabrikkerne steg fra de typiske 3 måneder til 6, 9, 12, måske helt op til 18 måneder. Den situation er måske ikke længere så slem og det presser igen priserne nedad, fortæller salgsdirektør René Sand-Jensen.

Det er alle biltyper, der falder i pris i øjeblikket, men særligt følgende driver udviklingen:

  • El-biler falder 6,9 procentpoint
  • Plug-in hybridbiler (det dyrere segment) falder 4,9 procentpoint
  • Benzinbiler (det dyrere segment) falder 4,8 procentpoint
Se nedsatte biler

Benyt nedstående link og se de aktuelle prisnedsættelser fordelt på mærker.

Se nedsatte Audi Se nedsatte BMW Se nedsatte Mercedes Se øvrige nedsatte biler
Hold dig opdateret

Modtag nyhedsmail med alle 
nyankomne biler hver fredag.

bb